Opleiding Vakbekwaam Medewerker Infra, Sport en Groen

Geplaatst op

Ken je deze opleiding? Nee, kijk dan eerst eens op de website www.weijswerkendleren.nl

Ontstaan

3 jaar geleden hebben de Aannemersbedrijven J. van Esch BV uit Cromvoirt en Van Wijlen BV uit Sprang-Capelle de handen ineengeslagen en samen met de uitvoerders een niveau 3 opleiding, specifiek gericht op hun werkzaamheden, in de benen gezet. 2 jaar geleden zijn de bedrijven gestart, samen met Curio-opleidingen uit Breda. De opleiding is een cross-over van Groen en Cultuurtechniek en Vakman GWW. Hier is voor gekozen omdat deze bedrijven zich richten op grootschalige werkzaamheden in de groene buitenruimte en aanleg en onderhoud van sportterreinen. Daarbij hoort ook grootschalig bestratingswerk en de aanleg van (hoofd)riolering en overige afwaterings-systemen.

Het aankomend schooljaar zal er opnieuw gestart worden met een nieuwe groep.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Anders dan bij andere opleidingen, wordt in de eerste maanden veel aandacht geschonken aan wat er allemaal bij komt kijken voordat het werk daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Leidinggevenden, maar ook de directeuren van de bedrijven, nemen de deelnemers mee en vertellen hoe het bedrijf is georganiseerd. Ze geven aan wat hun drive is en welke doelstellingen en kernwaarden ze nastreven om ook in de toekomst werk te houden.

Daarna gaan de deelnemers in de eerste twee leerjaren kennismaken met de 3 sectoren Infra, Sport en Groen. Een groot gedeelte van de lessen worden verzorgd door ervaren medewerkers. Ook laten we de dagelijkse praktijk zien door te gaan kijken op een werk. Maar regelmatig zijn er ook praktijklessen waarbij de deelnemers zelf gaan ervaren hoe iets werkt.

In het derde leerjaar wordt een keuze gemaakt. Of je gaat je specialiseren in de Infra, Sport of Groen. Een deelnemer sluit de opleiding af met de uitvoering van een Proeve van Bekwaamheid.

Net als bij alle andere opleidingen krijg je ook de lessen Nederlands, rekenen en burgerschap.

Voor meer informatie kun je terecht op de website www.weijswerkendleren.nl.