Studenten tonen vakmanschap op skills wedstrijd

Geplaatst op
Zes studententeams streden op 20 en 21 april om de nationale titel Groen, Grond en Infrastructuur. De studenten werden beoordeeld op hun vakmanschap waar ook communicatie en samenwerking een belangrijke rol speelden. Na de spannende competitie is de wedstrijd gewonnen door Nick en Wouter, studenten van Yuverta Boxtel.

De skills wedstijd begon donderdag 20 mei met een kennismaking en excursie om het teamgevoel te optimaliseren. Na een excursie aan Duport (fabrikant en importeur van landbouwmachines) en Loonbedrijf Hulter over biogas installaties sloten we de dag af op de steenbergerhoeve met een chinees buffert en klootschieten.

Skills wedstrijd

Op vrijdag starten we na een goed ontbijt met de wedstrijd. In de wedstrijd waren drie onderdelen; sloot uitzetten en uitgraven, egaliseren en zaaiklaar maken. Onderdelen waar de vakjury uit het bedrijfsleven op let waren; samenwerking, communicatie, netheid van werken en uitvoerende vaardigheden zoals de 3,4,5 steek.

Nick en Wouter van Winnaar Yuverta Boxtel wisten de wedstrijd knap te winnen. Op geringe afstand ging de 2de plaats naar het team van Lentiz en een 3e plaats was voor Zone.college. Tussen de top drie zat weinig verschil en de jury gaf aan dat het niveau dit jaar erg hoog lag! De teams van Terra, Vonk en Aeres vielen helaas buiten de prijzen.