Bijscholingsdagen voor GGI-docenten

Geplaatst op

Om aantrekkelijk en kwalitatief goed onderwijs te bieden is het noodzakelijk dat docenten zich blijven ontwikkelen. Vanuit het Landelijk Overleg Loonwerkdocenten (LOL) zijn daarom op 16 en 17 juni de landelijke bijscholingsdagen georganiseerd. Het thema van deze editie was glastuinbouw.

Het programma startte bij loonbedrijf van Etten in Bergschenhoek. De medewerkers van dit veelzijdige loonbedrijf voor de glastuinbouw en grond-, weg en waterbouw gaven de docenten een indrukwekkende rondleiding en presentatie waarin de diversiteit van werkzaamheden in deze sector duidelijk zichtbaar werd.

Na dit bezoek vertrokken de docenten naar D.J. van de Broek mechanisatie en machinebouw in Moordrecht. Hier werden de door het bedrijf ontwikkelde Green Eater en Slurry Swive uitgebreid bekeken en besproken. Vooral de techniekgerichte docenten hadden grote interesse in dit indrukwekkende verhaal.

Na een heerlijk diner stond het laatste bezoek voor deze dag op het programma bij de GKB groep in Barendrecht. Dit bedrijf ontwikkelt slimme, innovatieve machines en materialen voor complexe situaties in de buitenruimte.

Dag twee werd gestart bij tuinbouwbedrijf Klaas Quartel BV te ‘s-Gravenzande. Na een mooie bedrijfspresentatie kregen de docenten een rondleiding over het bedrijf waarbij alle aspecten m.b.t. het werken in de loonwerk tuinbouw werden besproken. Klaas Quartel is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de grondbewerking van kassengrond. De specialisme van het bedrijf werd beroeps- en vakinhoudelijk besproken met de docenten. Na een mooie bedrijfsrondleiding mochten de docenten kijken bij kweker Lugt Lisianthus. Dit bedrijf uit Monster is een van de opdrachtgevers van Klaas Quartel.

Na een snelle lunch vertrokken de docenten naar de 2de Maasvlakte om daar te zien wat onze groen-, grond- en infrasector sector daar realiseert.

De docenten kijken terug op twee mooie en leerzame bijscholingsdagen. De organisatie wordt bedankt voor het organiseren van deze dagen en de bedrijven voor hun gastvrijheid en inspirerende verhalen.

Loonwerkdocenten schooljaar 2021/2022