De webportal voor alle informatie over kennis voor de cumelasectorLeerlingen
De webportal voor alle informatie over kennis voor de cumelasector

Bestuurders van landbouwtrekkers moeten vanaf 1 juli 2015 beschikken over een T-rijbewijs. Niet alleen trekkerbestuurders, maar ook bestuurders van grondverzetmachines (zoals mobiele graafmachines en wielladers) en zelfrijdende werktuigen (zoals hakselaars en maaidorsers) moeten een T-rijbewijs hebben.

Als je voor 1 juli 2015 al een B- rijbewijs of een trekker-certificaat hebt gehaald, kun je dit om laten zetten naar een T-rijbewijs. Ben je na 1 juli 2015 16 geworden of heb je geen B-rijbewijs of trekkercertificaat, dan moet je het T-rijbewijs halen.

Informatie over het t-rijbewijs kun je op deze site vinden en op de site van het CBR: https://www.cbr.nl/t-rijbewijs.pp?

Subsidie
Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst.

Sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 700,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Meer informatie vind je in de onderstaande flyer en het informatieblad.

Algemene informatie

Examen