Alles over het T-rijbewijs

Alles over het T-rijbewijs

Bestuurders van landbouwtrekkers moeten vanaf 1 juli 2015 beschikken over een T-rijbewijs. Niet alleen trekkerbestuurders, maar ook bestuurders van grondverzetmachines (zoals mobiele graafmachines en wielladers) en zelfrijdende werktuigen (zoals hakselaars en maaidorsers) moeten een T-rijbewijs hebben.

Informatie over het t-rijbewijs kun je op deze site vinden en op de site van het CBR: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/t-rijbewijs/je-t-rijbewijs-halen.htm

Subsidie

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering. Maar als je aan de slag wilt in de loonwerksector (cumelasector), is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst.

Sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 1.000,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs (mits gestart met de opleiding op of na 1 augustus 2023, anders is het € 850,-). Meer informatie vind je in de onderstaande flyer en het informatieblad.

Onze partners