Promotiemateriaal open dagen 2020-2021

Geplaatst op

Mini-magazine Buitenwerk

Buitenwerk is een mini-magazine voor scholieren over werken en leren in de groen, grond en infrasector. Je vindt er interviews met jongeren en informatie over de Vakopleiding groen, grond en infra.

Er is een editie specifiek over Groen en Cultuurtechniek én een editie over Agrarisch Loonwerk.

Video’s

De afgelopen jaren zijn er vele fimpjes ontwikkeld die een goede indruk geven van de sector. Hieronder enkele suggesties:

Voor meer interessante filmpjes en animaties ga je hier naar toe!

Vergoeding T-rijbewijs

Het behalen van het T-rijbewijs is een flinke investering, maar als je aan de slag wilt in de groen-, grond- en infrasector is het een goede en noodzakelijke investering in je toekomst. De sociale partners stellen via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Klik hier om het informatieblad en flyer te downloaden hierover.

Websites

Er zijn tal van websites waar meer informatie over de sector te lezen is.

Hier enkele suggesties;

  • Groen, Grond en Infra; de webportal met alle kennis voor de cumelasector. Speciaal ontwikkeld voor leerling, bedrijf en school.
  • Kies voor de cumelasector; een website van enkele jaren geleden, maar hier leest een potentiële leerling wat de sector allemaal te bieden heeft.
  • Vanaf 1 januari 2021 Cao Groen Grond Infrastructuur, tot dan cao LEO: www.caoloonwerk.nl. Op deze website lees je welke afspraken de werknemers- en werkgeversorganisaties hebben gemaakt voor de werknemers in de sector.
  • Cumela; de website van de werkgeversorganisatie in de groen-, grond- en infrasector. Hier lees je het actuele nieuws voor werkgevers en hier staan artikelen over de nieuwste technologische innovaties uit de sector.