This is an example of a HTML caption with a link.

Nieuwsarchief

Pagina 1 van 7  > >>

Groen, Grond en Infra is kicken en daarom echt wat voor jou. Maak een te gekke foto of vlog bij onze minikraan en verzamel de meeste likes voor maandag 9 december, want dan sluit de wedstrijd. De foto of vlog met de meeste likes belonen we met een bol.com cadeaubon van €100. Klik snel door!

Dit is echt bere-handig: een kaart van Nederland waar je in één keer alle groene opleidingen kunt vinden! Weet jij al naar welke opleiding je wilt of ben jij nog op zoek naar een opleiding in groen, grond en infra? MBO, VMBO's, Groene Lyceum, je vindt ze allemaal op deze interactieve kaart. Klik snel door!

De docenten van de Landelijke Overleggroep Loonwerk (LOL) spijkerden op 13 en 14 juni hun kennis bij tijdens de jaarlijkse scholingsdagen. Zij bezochten 5 locaties, dit keer in Friesland: Loonbedrijf De Samenwerking (i.s.m. Agrifac) in Elsloo, een melkveehouderij, Hoogland BV, Dairy Campus Leeuwarden en Bromach (i.s.m. Aeres Hogeschool) in Gorredijk. 
Eén van de deelnemers, Bastiaan Dorgeloo, brengt verslag uit.

 

Tien studenten van vier locaties van het Zone.college gingen afgelopen week de strijd met elkaar aan op de eerste CUMELA Skills kampioenschappen. Met deze beroepenwedstrijd wordt het vakmanschap van de studenten groen, grond en infra in de schijnwerpers gezet.
Bekijk de foto's!

Op woensdag 10 april 2019 werd er speciaal voor de Groen-, Grond en Infra (loonwerk) docenten van het Zone.College een bijscholing rondom precisielandbouw georganiseerd door en bij de Aeres Hogeschool in Dronten. Tijdens deze dag stonden de laatste nieuwtjes op het gebied van precisielandbouw en hoe dit te vertalen richting het MBO onderwijs centraal.

Maak kennis met de sector: van het rijden met een BE-combinatie tot trekker-oplegger en van het draaien met een minigraver tot het bedienen van een autolaadkraan! Welke sector? Transport, logistiek, grondverzet, loonwerk en infra. 

Een mooi ritje: Met drie tractoren met bijbehorende wentel- én rondgaande ploegen van Groningen naar Hoofdplaat in Zeeuws-Vlaanderen. Doel: de nationale ploegkampioenschappen 2018. En met een mooi resultaat: de Groningse deelnemers Gert-Jan Hartenhof, Rob Oosterhof en Gerben Begeman van AOC Terra vielen in de prijzen!

In de hedendaagse landbouw zijn GPS-installaties op trekkers en werktuigen niet meer weg te denken. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat dit onderwerp in de opleidingen akkerbouw en loonwerk is opgenomen. En, zoals altijd, biedt TERRA-Groningen ook dit onderwerp op een zo praktisch mogelijke manier  aan de leerlingen aan. 

De Bijscholingsdagen 2018 van het Landelijk Overleg Loonwerk waren inspirerend, leerzaam en gezellig. De dertig deelnemers kregen in twee dagen een gevarieerd en goed georganiseerd programma voorgeschoteld.
De docenten bezochten 5 locaties: SOMA Harderwijk, Aeres Dronten, Loonbedrijf Van Dun BV Rutten, Ruimte voor de rivier Kampen en Netjes Kampen BV in Kampen.

Terra heeft wereldprimeur met simulator: 'Ja, ik ben hier best een beetje trots op’.

Groningen is een wereldprimeur rijker, want Terra neemt deze week officieel een tractorsimulator in gebruik. Als enige school beschikt Terra over dit innovatieve hoogstandje, waarmee studenten hun T-rijbewijs kunnen halen.