This is an example of a HTML caption with a link.

Nieuwsarchief

Pagina 1 van 9  > >>

Bezoek de stand van Yuverta op de Agrarische dagen in Someren. Op 17 en 18 september vertellen we je alles over de opleidingsmogelijkheden in de land- en tuinbouw. Vanuit de scholen in Boxtel, Horst en Roermond zijn docenten en studenten aanwezig.

 

Om aantrekkelijk en kwalitatief goed onderwijs te bieden is het noodzakelijk dat docenten zich blijven ontwikkelen. Vanuit het Landelijk Overleg Loonwerkdocenten (LOL) zijn daarom op 16 en 17 juni de landelijke bijscholingsdagen georganiseerd. Het thema van deze editie was glastuinbouw.

 

"De digitale bpv-tool is nu voor alle scholen beschikbaar en daar zijn  wij heel blij mee", zegt Dick Klop, onze beleidsmedewerker scholing. "Cumela was één van de partijen in deze pilot, omdat we het belangrijk vinden dat studenten goed opgeleid de sector instromen.

 

 

Drie jaar geleden hebben de Aannemersbedrijven J. van Esch BV uit Cromvoirt en Van Wijlen BV uit Sprang-Capelle de handen ineengeslagen en samen met de uitvoerders een niveau 3 opleiding, specifiek gericht op hun werkzaamheden, in de benen gezet.

Ken je deze opleiding? Nee, kijk dan eerst eens op de website www.weijswerkendleren.nl

De Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra (BTG GGI) praat je bij over een 'Leven Lang Ontwikkelen', e-learnings en samenwerkingen. Wist je bijvoorbeeld dat er weer vier nieuwe e-learnings in de maak zijn. Kijk snel wat we nu al te bieden hebben.

 

 

In deze rubriek deelt de bedrijfstakgroep Groen, Grond en Infra (BTG GGI) wat er speelt en waaraan gewerkt wordt. Deze keer wordt ingegaan op de introductie van de digitale BPV-tool. Andere onderwerpen die aan bod kwamen zijn: e-learnings, een leven lang ontwikkelen en samenwerking tussen Praktijkcluster Agro en de bedrijfstakgroep.

 

Het is eindelijk zo ver! Je mag stagelopen, maar hoe doe je dat veilig of kun je de stageloper helpen dit veilig te doen? Met behulp van deze toolbox geven we antwoord op deze vragen? 

 

 

We hebben speciaal voor jou het digitale promotiemateriaal gebundeld. Hiermee kun je potentiele nieuwe leerlingen een goede indruk geven van wat de Groen-, Grond- en Infrasector ze te bieden heeft; Leuk werk en een vakdiploma!
 
 

Voor BBL-ers heeft Cumela een aparte standaard arbeidsovereenkomst opgesteld, de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd BBL. Deze is weer bijgewerkt en helemaal bij de tijd.

Het is belangrijk om de arbeidsovereenkomst tegelijk te laten lopen met, of korter dan, de BPV (beroepspraktijkvormingsovereenkomst). Meer hierover lees je in de BPV handleiding. 

Je kunt subsidie aanvragen voor het behalen van je T-rijbewijs. Iets wat absoluut de moeite waard is. In de loop van 2019 is deze ook nog eens verhoogd naar 850 euro. Alle informatie, het reglement en het aanvraagformulier vind je hier.