This is an example of a HTML caption with a link.

Nieuwsarchief

Pagina 1 van 8  > >>

Het is eindelijk zo ver! Je mag stagelopen, maar hoe doe je dat veilig of kun je de stageloper helpen dit veilig te doen? Met behulp van deze toolbox geven we antwoord op deze vragen? 

 

 

We hebben speciaal voor jou het digitale promotiemateriaal gebundeld. Hiermee kun je potentiele nieuwe leerlingen een goede indruk geven van wat de Groen-, Grond- en Infrasector ze te bieden heeft; Leuk werk en een vakdiploma!
 
 

Voor BBL-ers heeft Cumela een aparte standaard arbeidsovereenkomst opgesteld, de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd BBL. Deze is weer bijgewerkt en helemaal bij de tijd.

Het is belangrijk om de arbeidsovereenkomst tegelijk te laten lopen met, of korter dan, de BPV (beroepspraktijkvormingsovereenkomst). Meer hierover lees je in de BPV handleiding. 

Je kunt subsidie aanvragen voor het behalen van je T-rijbewijs. Iets wat absoluut de moeite waard is. In de loop van 2019 is deze ook nog eens verhoogd naar 850 euro. Om je op weg te helpen hebben we het uitkeringsreglement aangepast en vind je hier ook een nieuw aanvraagformulier. Maak er gebruik van!  
 

 
 
Video machinist cultuurtechniek

Wist je dat de sociale partners de handen ineen geslagen hebben en een opleiding tot groene machinist samenstelden. Wat levert het jou op? Sowieso een diploma machinist cultuurtechniek, maar er zijn nog meer voordelen. Je kunt nu namelijk bewijzen een 'allround' machinst te zijn die in staat is een groot aantal werkzaamheden uit te voeren in de groene buitenruimte. Iets wat opdrachtgevers steeds vaker vragen en wat jouw werkgevers steeds vaker nodig heeft. Om het nog aantrekkelijker te maken kan je werkgever wanneer er gewerkt wordt onder de cao LEO een vergoeding krijgen voor de studiekosten. Lees hier alles over de leerlijn Machinist Cultuurtechniek. 

De coronacrisis treft ons allemaal. In onze sector werken wij onverminderd door... zodat we ook ná deze crisis kunnen genieten van vers voedsel en ons mooie Nederland. Bekijk hier de commercial die de laatste 2 weken van april 2020 te zien en horen is op de NPO!
De komende weken organiseert Zone.college een kleinschalige voorlichtingsactiviteit voor potentiële mbo-studenten: het telefoongesprek met een docent. Studenten met vragen over een mbo-opleiding kunnen zich via een speciaal formulier op de website aanmelden voor een telefonisch gesprek met een voorlichter van een mbo-opleiding.

De school is dicht, dat maakt het natuurlijk hartstikke aantrekkelijk om als student het schoolwerk even uit te stellen en flink aan het werk te gaan. Maar dan appt een ouder een foto van drie BBL’ers die samen op de ‘normale’ schooldag met digitale lessen en opdrachten aan de slag zijn. Of hoor je van een docent dat een groot deel van de klas na het afsluiten van een digitale les, online blijft en met elkaar aan ‘de praat’ blijft over het werk en stage.

In de strijd tegen het coronavirus houden we 1,5 meter afstand van elkaar.
Om te voorkomen dat mensen in de omgeving de deur van je cabine opentrekken is er de 'Bel me'-poster. 

Download hem van de cumela-website en plak hem op je cabinedeur!
Hoe kun je de sector beter promoten dan door potentiële leerlingen te laten ervaren hoe het is om op de trekker, landbouwmachine of vrachtwagen te zitten. Dat zou op 18 april gebeuren op de DOE-DAG voor de opleiding agrarisch loonwerk. Deze dag is vanwege de coronacrisis helaas geannuleerd.