This is an example of a HTML caption with a link.

Nieuwsarchief

Pagina 1 van 9  > >>

"De digitale bpv-tool is nu voor alle scholen beschikbaar en daar zijn  wij heel blij mee", zegt Dick Klop, onze beleidsmedewerker scholing. "Cumela was één van de partijen in deze pilot, omdat we het belangrijk vinden dat studenten goed opgeleid de sector instromen.

 

 

Drie jaar geleden hebben de Aannemersbedrijven J. van Esch BV uit Cromvoirt en Van Wijlen BV uit Sprang-Capelle de handen ineengeslagen en samen met de uitvoerders een niveau 3 opleiding, specifiek gericht op hun werkzaamheden, in de benen gezet.

Ken je deze opleiding? Nee, kijk dan eerst eens op de website www.weijswerkendleren.nl

De Bedrijfstakgroep Groen Grond Infra (BTG GGI) praat je bij over een 'Leven Lang Ontwikkelen', e-learnings en samenwerkingen. Wist je bijvoorbeeld dat er weer vier nieuwe e-learnings in de maak zijn. Kijk snel wat we nu al te bieden hebben.

 

 

In deze rubriek deelt de bedrijfstakgroep Groen, Grond en Infra (BTG GGI) wat er speelt en waaraan gewerkt wordt. Deze keer wordt ingegaan op de introductie van de digitale BPV-tool. Andere onderwerpen die aan bod kwamen zijn: e-learnings, een leven lang ontwikkelen en samenwerking tussen Praktijkcluster Agro en de bedrijfstakgroep.

 

Het is eindelijk zo ver! Je mag stagelopen, maar hoe doe je dat veilig of kun je de stageloper helpen dit veilig te doen? Met behulp van deze toolbox geven we antwoord op deze vragen? 

 

 

We hebben speciaal voor jou het digitale promotiemateriaal gebundeld. Hiermee kun je potentiele nieuwe leerlingen een goede indruk geven van wat de Groen-, Grond- en Infrasector ze te bieden heeft; Leuk werk en een vakdiploma!
 
 

Voor BBL-ers heeft Cumela een aparte standaard arbeidsovereenkomst opgesteld, de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd BBL. Deze is weer bijgewerkt en helemaal bij de tijd.

Het is belangrijk om de arbeidsovereenkomst tegelijk te laten lopen met, of korter dan, de BPV (beroepspraktijkvormingsovereenkomst). Meer hierover lees je in de BPV handleiding. 

Je kunt subsidie aanvragen voor het behalen van je T-rijbewijs. Iets wat absoluut de moeite waard is. In de loop van 2019 is deze ook nog eens verhoogd naar 850 euro. Alle informatie, het reglement en het aanvraagformulier vind je hier. 

 
 
Video machinist cultuurtechniek

Wist je dat de sociale partners de handen ineen geslagen hebben en een opleiding tot groene machinist samenstelden. Wat levert het jou op? Sowieso een diploma machinist cultuurtechniek, maar er zijn nog meer voordelen. Je kunt nu namelijk bewijzen een 'allround' machinst te zijn die in staat is een groot aantal werkzaamheden uit te voeren in de groene buitenruimte. Iets wat opdrachtgevers steeds vaker vragen en wat jouw werkgevers steeds vaker nodig heeft. Om het nog aantrekkelijker te maken kan je werkgever wanneer er gewerkt wordt onder de cao LEO een vergoeding krijgen voor de studiekosten. Lees hier alles over de leerlijn Machinist Cultuurtechniek. 

De coronacrisis treft ons allemaal. In onze sector werken wij onverminderd door... zodat we ook ná deze crisis kunnen genieten van vers voedsel en ons mooie Nederland. Bekijk hier de commercial die de laatste 2 weken van april 2020 te zien en horen is op de NPO!