This is an example of a HTML caption with a link.

Leerlingen akkerbouw en loonwerk krijgen les in rijden met GPS.

In de hedendaagse landbouw zijn GPS-installaties op trekkers en werktuigen niet meer weg te denken. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat dit onderwerp in de opleidingen akkerbouw en loonwerk is opgenomen. En, zoals altijd, biedt TERRA-Groningen ook dit onderwerp op een zo praktisch mogelijke manier  aan de leerlingen aan. 

TERRA organiseerde deze dag in samenwerking met John Deere dealer GROENOORD te Groningen. Groenoord stelde 3 demo-trekkers met RTK-GPS beschikbaar. Na een korte uitleg van GPS-specialist Martin de Vries, gingen de leerlingen daadwerkelijk aan de slag. De leerlingen reden op de trekkers op de TERRA-praktijklocatie in Slochteren om de mogelijkheden van de John Deere GPS-installaties in de praktijk uit te kunnen proberen. Dit rijden combineerden we met een les over de theoretische achtergronden van GPS.

De leerlingen uit klas 2 akkerbouw en loonwerk (die de praktijkles al in klas 1 hadden gevolgd) hebben hun kennis op het gebied van GPS in een gastles door Groenoord verder verdiept.  'Leuk', 'veel geleerd', zo reageerden de leerlingen op deze les. 

Het geheel is een mooi voorbeeld van de prettige samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: voor 

Groenoord een mooie manier om hun John Deere-producten aan potentiele gebruikers te tonen en voor TERRA een perfecte mogelijkheid om moderne technieken op een praktische wijze aan leerlingen aan te bieden!