This is an example of a HTML caption with a link.

Bijscholing voor docenten

SOMA college – Harderwijk
De intensieve tweedaagse begon met een bezoek aan het SOMA College. Directeur opleidingen Herman Meppelink besprak met de aanwezigen de ontwikkelingen die de laatste jaren bij het SOMA College zijn geweest, de huidige stand van zake en de ingezette ontwikkelingen voor de komende jaren.

Na de kennismaking met de strategische visie van het SOMA College namen de docenten van de LOL plaats in de simulatoren. Met uitleg en instructie van SOMA-leerlingen werden dumpers, shovels en kranen virtueel bestuurd.

Het derde onderdeel van het bezoek aan het SOMA College was een rondleiding in de praktijklokalen voor onder andere onderhouden, repareren en hydrauliek.

Aeres – Dronten
Op het praktijkcentrum van Aeres werd door Lector Duurzaam bodembeheer Gera van Os met de deelnemers de theoretische achtergrond van bodemverdichting en bodemleven toegelicht. Voor een deel van de deelnemers een samenvatting van reeds aanwezige kennis en voor anderen nieuwe informatie.

Na het verhaal over bodemverdichting en bodemleven gaf Dirk Boerhoop een rondleiding over het Aeres praktijkcentrum Dronten. Hij vertelde over de doorstart van en de activiteiten die momenteel plaatsvinden op het praktijkcentrum.

Loonbedrijf Van Dun BV– Rutten
Het avondprogramma was een bezoek aan Loonbedrijf Van Dun in Rutten. Tijdens de uitleg van Adrienne van Dun en Frank van Dun (oudste zoon, 27 jaar) werd de sfeer en de cultuur het familiebedrijf duidelijk. Onder andere werd het proces van opvolging besproken.

Het indrukwekkende machinepark van loonbedrijf Van den Dun werd bewonderd waarbij de vier zonen en dochter de toelichting gaven en vragen beantwoorden.

Ruimte voor de rivier – Kampen
De vrijdagochtend kregen de deelnemers een presentatie over en excursie naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd bij Kampen in het kader van het project Ruimte voor de rivier. Omgevingsmanager Dick Schreuders van Boskalis liet de diversiteit aan maatregelen zien die worden genomen om Kampen en omgeving te beschermen bij hoogwater.

Netjes Kampen BV – Kampen
De tweedaagse werd afgesloten bij Netjes Kampen BV. Directeur en mede-eigenaar Rob Berendsen maakte de deelnemers het verschil in cultuur tussen loonbedrijven en aannemers in de cultuurtechniek duidelijk. Hierbij kwamen onder andere de invloed van prestatiecontracten op de werkwijze van het bedrijf aan bod.

Ook werd de deelnemers vertelt over de unieke maaiboot waarmee het bedrijf werkzaamheden uitvoert.

 Al met al een intensieve tweedaagse waar organisator Jurriën van ‘t Oever (Groene Welle Zwolle) het gevarieerde aanbod uitstekend geregeld had. Kennis kon worden uitgebreid, inzichten worden aangescherpt en visies worden gedeeld.