AOC-Ploegwedstrijd in Stadskanaal

Geplaatst op

Wat een spektakel dit jaar. Voor de 9e keer werden de ploegkampioenschappen voor AOC-deelnemers gehouden. Nog nooit was de belangstelling zo groot. Liefst 11 deelnemers deden mee met een rondgaande ploeg en 11 deelnemers met een wentelploeg. Nu hadden de deelnemers van TERRA wel het voordeel dat ze zo dicht bij huis zaten, maar toch je moet het maar willen en doen om met een ploegwedstrijd mee te doen.

Ook waren er verschillende deelnemers van het Zone College en een twee deelnemers van het Curio / Prinsentuin College uit Breda.

Enkele jongens van het Zone college waren op woensdag al aangereden om naar Stadskanaal te gaan. Op donderdag kwamen de overige deelnemers. Met name de donderdagmiddag werd gebruikt om de grond te leren kennen en de ploeg af te stellen.

’s Avonds werd er gezamenlijk, met alle AOC-deelnemers, een chinese maaltijd genoten. De sfeer en de gemoedelijkheid waren geweldig. De jongelui praten onderling met elkaar en dat is wat deze ploegwedstrijd dan ook uniek maakt.

Op vrijdagmorgen was iedereen weer paraat. Het weer was eventjes wat druilerig, maar later klaarde het helemaal op en werd het uiteindelijk een mooie dag en waren de omstandigheden daardoor ook prima.

Met veel enthousiasme en gedrevenheid ploegden de jongelui hun veldje om. Het ging helaas niet altijd even goed, maar met wat hulp van de begeleiders en de jury kregen ze het dan toch voor elkaar. De deelnemende AOC-studenten leverden (volgens omstanders) goed ploegwerk af.

Bij de rondgaande ploegen is het openen en sluiten van het perceel het meest lastige. Bij de wentelploegen is het grootste probleem het uitploegen en aanstorten van de geer, maar bij de eindvoor moet je vervolgens ook weer goed uitkomen. Dat speelde uiteindelijk bij 1 van de deelnemers wel parten en dan moet je een keuze maken of wel of niet de laatste 50 cm ploegen.

En dan de uitslag. Wie van de jongelui zouden de bekers mee naar huis kunnen nemen? Dit jaar, in tegenstelling met vorig jaar, waren er bekers voor zowel de rondgaande- als de wentelploegen. Voor de uitslag en en meer foto’s kun je het beste op de site van de ploegvereniging (www.ploegvereniging.nl) rondneuzen.